bu seviyede readback yapman flow yapman taxide beni yonlendirmen yeterli dedi. zamanla oturur iyi hazirlanip gelin baska bir sey istemiyoruz dedi.
kendimi baski altinda hissetmedim hep rahat oldu.
- taksi yaparken emin olmadan burdan sol ya da sag diye soylemeyin
- frekanslari kacirirsaniz tahmin etmeye gerek yok radio check veya next frekans.
- cruise briefingde cok uzatma istemiyor ne gerekiyorsa degerler verilsin avrupa hava sahasinda 45 sag ya da sol yeterli.
- genel duzeyde bir sistem bilgisi onemli. cruise sirasinda all pages gezerken nelere dikkat ediyoruz gibi sorular sordu.
- brake fan, seat belt, gibi itemleri kaptana sormadan kapatip acmiyoruz
- ucak neo oldugu icin kucuk farklar var. iniste ve kalkista disariyla align olun full iceri bakan fo istemiyorum dedi
- neolarda 10000ftle beraber no ped devices on ve off yapiliyor.
- dual cooling icin 3 dk chrono baslatiyoruz bu detaylara takilmadi ama gosterdi.
- pm olarak descent ve taxi sirasinda hazirliklari yetistiremedim icin comm,u benden aldi ama guldu gecti.
- konusmalari gayet basit ve greetingli istiyor. karistirma onlar da gerilir dedi.
- sistem sorularini bilmedigimde qrh advisory veya kaptanim fcom limitationsdan bakabilirim dediginde tamam dedi.
genel olarak bir fodan beklentim flow, readback ve sa seviyesi dedi. ucaginiz sevin mutlu mutlu ucun dedi tebrik etti ve ayrildi.